2012. március 26., hétfő

A veránkai tölgyek alatt 2.

Veránkára érkezésünk után rögtön elfoglaltuk lakosztályunkat. Lakosztály? Igen, de nem a luxusérzet hanem a kíváncsiság, az a csodálatos panoráma! Irány a terasz, és igen, az a kilátás ami onnan elénk tárult közvetlen a Rezéti-Duna befolyásnál, valóban csodálatos! Fél órát tölthettünk kint amikor is megjelent egy öreg rétisas majd egy fiatal példány is, és nekiláttak látványos vadászatukhoz! A további két napon szintúgy 9-10 óra körül menetrendszerűen kezdték meg a vadászatukat a Dunán. Jó képet nem sikerült készítenem, de ezek a pillanatok még sokáig emlékezetesek maradnak, mint azok is amikor aznap elindultunk első utunkra.
Indulásunk után fél óra elteltével, hé! valami ott oson át a töltésen! Távcső, teleobjektív. Ez egy vaadmaacskaa! Messze volt és nem vett észre minket csak amikor átért a töltésen és visszanézett az erdőszélből. Sajnos értékelhető kép nem sikerült, de dokumentumfotónak tökéletes.
Aznap sok legelésző szarvast és nemrég született malacaival rejtőzködő kocákat is láttunk. A madarak közül a legnagyobb számban a varjak képviseltették magukat, de cinke, jégmadár, fekete harkály, küllő, kócsag, gém és az év madara, az egerészölyv is szép számban fordult elő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.